HuisdiercoachAppingedam

Waar wij mensen bij problemen prima terecht kunnen bij huisarts, diëtist, voedingsdeskundige, of alternatief therapeut is dat bij dieren een heel ander verhaal. Er zijn weinig adressen waar u met uw huisdier terecht kunt op het moment dat de dierenarts of plaatselijke dierenspeciaalzaak de oplossing niet meer heeft. Bovendien zijn de diverse onderzoeken bij de dierenarts vaak erg aan de prijs, en is de uitkomst meestal niet bevredigend.

Langzamerhand zijn er meer mensen die zich gaan specialiseren op een bepaald onderdeel. Dat dit een goede zaak is lijkt mij duidelijk! Als iedereen doet waar hij of zij in gespecialiseerd is, en wanneer de diverse specialisten samen werken kunnen we vrijwel elke hond, kat of ander huisdier helpen van hun klachten af te komen.

 

Feiten

* Veel problemen met huid, vacht en ontlasting worden veroorzaakt door (bij) voeding.

* Bijna de helft van de honden, katten en andere huisdieren in Nederland is te dik. 

* Een groeiende groep honden en katten vertoont tekenen van een overgevoeligheid of allergie.

* In de dierenspeciaalzaken zie je steeds meer hypoallergene voeding komen die beloven uw hond, kat of andere  huisdieren te bevrijden van al zijn klachten.

* Helaas zien we steeds meer dieren met rode pootjes, slechte ontlasting, jeuk, of doffe vachten.

 

Hoe werk ik.

Tijdens het gesprek probeer ik samen met u uit te vinden hoe het probleem ontstaan is. Ik vraag naar het medisch en voeding verleden, doe een globale gezondheid check (gebit, huid, vacht, oren en ogen) en neem de vlo- en wormbestrijding met u door op zoek naar aanwijzingen waar het probleem zich kan bevinden. In navolging hiervan stippel ik samen met u een traject uit om uw huisdier weer op het juiste spoor te krijgen. 

 

Voor onderstaande klachten kan een consult bij mij vaak helpen:

- Chronische diarree, slechte ontlasting, winderigheid

- Gewichtsproblemen

- Jeukklachten, allergie, bultjes

- Likken en/of bijten op pootjes

- Schilferige huid, slechte vacht, haaruitval

- Kale plekken, hotspots

- Roodverkleuring van de vacht.

 

In sommige gevallen, wanneer ik denk dat de klachten niet voeding gerelateerd zijn, zal ik dit aangeven en u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een dierenarts, dermatoloog, trimster of gedragstherapeut.

Werkwijze

Ik werk alleen op afspraak.

Consult kan telefonisch, via mail of in mijn adviesruimte aan het Trekpad 19 in Appingedam

Wilt u een afspraak maken?

Stuur een mail naar info@huisdierencoachappingedam.nl met daarin uw hulpvraag. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Tevens wil ik met nadruk aangeven dat Ik niet word gesponsord door een merk en ben ook niet specifiek voor- of tegenstander van brok, diepvriesvlees voeding of het zelf samenstellen van voeding.